Over onze ponykampen

over onze ponykampen   |   kosten   |  bijzondere kinderen   |  algemene voorwaarden   |

Een ponykamp op het Lamoen? Natuurlijk doen! Een ponykamp op Het Lamoen is het gaafste wat je mee kunt maken. Iedere dag lekker bezig zijn met je pony: borstelen, rijden in de bak of als je meer gevorderd bent gaan galopperen over bospaden.Over onze ponykampen

De hele week je eigen pony

Aan het begin van de week kies je een leuke pony uit, precies eentje die bij jou past. Van klein tot groot, van rustig tot druk, bruin, isabel of bont: er zit er voor jou altijd wel een bij. Van maandag tot en met vrijdag is dat jouw pony die je helemaal zelf verzorgt.

Wat gaan we doen?

Naast de ritten in het bos leer je ook nogal wat.Wat dacht je van gymnastiek op het paard(voltige)? Als je durft tenminste! Natuurlijk krijg  je ook rijles om (nog beter) te leren rijden. Het is dan ook niet belangrijk of je al kunt rijden of niet. In 1 week kunnen we je veel leren. Je krijgt zowel spring-als dressuurlessen. Voordat je vrijdagavond weer naar huis gaat mag je laten zien wat je allemaal geleerd hebt. We zijn benieuwd.

Is dat alles?

Nee, dat is nog niet alles. De hele dag ben je druk bezig met pony's voeren,borstelen en stallen opstrooien. Natuurlijk worden ook de andere dieren niet vergeten, zoals de konijnen, de geiten en de honden en katten. Bij ons wordt er altijd veel geknuffeld met de dieren. We doen spelletjes met de pony's en een huifkartocht.Ook gaan we een middag zwemmen. De bonte avond, waarbij je de leiding voor de gek mag houden,doen we bij het kampvuur. Kortom te veel om op te noemen en de tijd van maandag tot en met vrijdag is dan ook veel te kort. Logisch dat je na zo'n heerlijk actieve week best moe bent en thuis weer wat in te halen hebt. En omdat je op vakantie bent hoef je bijna niet af te wassen.Wel heb je af en toe een corvee-beurt om de tafel te dekken, te vegen of de mest uit de bak te halen.
                   

Je eigen pony/paard mee?

Heb je een eigen pony/paard, dan is er niets leuker dan hem meenemen op vakantie. Natuurlijk kan dat bij ons!!!! Je lieveling krijgt hier een stal, stro en hooi. Het mooiste is dat er geen extra kosten aan verbonden zijn. Wel moet je zelf brokken/ krachtvoer meenemen.  Het meenemen van je eigen pony/paard is op eigen risico. Misschien nog belangrijk om te weten: onze pony's zijn niet geënt.  

Wanneer je op het inschrijfformulier aangeeft dat je een eigen pony/paard meeneemt, krijg je nog extra informatie bij de bevestiging toegestuurd.  

Wat is onze doelstelling?

Onze doelstelling is dat iedereen zich goed en veilig voelt bij ons. Daarom werken wij met kleine groepen van maximaal zestien (16) kinderen en uitstekende begeleiders.

Vanuit onze christelijke identiteit willen we de kinderen laten ervaren dat iedereen uniek is. Bovendien geven we ze de ruimte om op zoek te gaan naar de mogelijkheden die een ieder heeft gekregen.

Verder komt onze christelijke identiteit tot uiting in het bidden voor en na de maaltijd en horen de kinderen na het avondeten een verhaal uit de bijbel.

We hebben een rookvrij ponykamp. Dit betekent dat zowel de leiding als de kinderen tijdens het ponykamp niet roken.

Hoe nu verder?

Is dit ponykamp iets voor jou? Vul dan het inschrijfformulier in via deze link. Dit gaat niet meer via een papieren inschrijfformulier. Vul het samen met je ouder/verzorger in, zij moeten akkoord gaan met de voorwaarden. Druk dan op de knop "verzenden"onderaan het formulier.

Wanneer je dit ingevuld en verstuurd hebt en het volledige bedrag betaald is (wij sturen dus geen acceptgiro) krijg je van ons een bevestiging per mail.
Indien het bezwaarlijk is om het volledige bedrag voor het ponykamp in één keer te betalen is het ook mogelijk om in 3 termijnen de betaling te doen. U dient dan in 3 termijnen het bedrag van €100,--  en € 100,-- en € 145,--  te betalen.
De (totale) betaling moet wel voor 1 juni 2021 in orde zijn. U ontvangt van ons pas een bevestiging als het inschrijfformulier en de volledige betaling bij ons binnen is.
Bij gelijktijdige aanmelding en betaling van meerdere kinderen uit één gezin geven wij een korting van 10% op het kampgeld van het 2e kind en de volgende kinderen. Voor 2 kinderen is het totaal bedrag dit jaar € 655,50 voor ponykamp. 

Als wij jouw volledig ingevulde formulier en de volledige betaling hebben ontvangen krijg je van ons ter bevestiging een email. In deze email staat een lijstje met wat je mee moet nemen als je op ponykamp komt.

Het ponykamp is er voor kinderen vanaf 7 jaar.

Vanwege het vernieuwen van het dak op de paardenstal, bieden we dit jaar geen trektocht aan.

11-02-2021 Iedereen die zich heeft opgeven en heeft betaald, heeft een bevestiging per email gekregen. Niet ontvangen? Kijk in de spambox of stuur een e-mail naar info@hetlamoen.nl


Kosten ponykampen

kampnummer kalenderweek periode prijs aantal** aantal*
           
PK1 28 12 t/m 16 juli 2021 €345,-- vol 10
PK2 29 19 t/m 23 juli 2021 €345,-- vol 16
PK3 30 26 t/m 30 juli 2021 €345,-- vol 13
PK4 31 2 t/m 6 augustus 2021 €345,-- vol 13
PK5 32 9 t/m 13 augustus 2021 €345,-- vol 15
PK6 33 16 t/m 20 augustus 2021 €345,-- vol 16
PK7 34 23 t/m 27 augustus 2020 €345,-- 15 15

* aantal betaalde inschrijvingen per week /ook deelbetalingen
 ** aantal gereserveerden  per week
bijgewerkt op 10-04-2021


Ponykampen voor bijzondere kinderen

Heb je een geestelijke of lichamelijke beperking? Dan ben je bij ons van harte welkom! In de mei- en herfstvakanties organiseren we speciale ponykampen voor bijzondere kinderen. Binnen alle leuke activiteiten bieden we duidelijkheid en structuur. Ook onze schaapskooi is gestructureerd ingericht, zo is er bijvoorbeeld voor alles een vaste plek.

Van te voren wordt er een duidelijke dagindeling gemaakt, door onze begeleiders die jaren ervaring hebben op onze zorgboerderij. Deze dagindeling wordt een paar dagen voor het kamp naar iedereen per e-mail verstuurd. Zodat je weet wat er gaat gebeuren.

We vinden het een uitdaging om er speciaal voor jou een fantastisch kamp van te maken! Onze doelstelling is dat iedereen zich goed en veilig voelt bij ons. Daarom werken wij met kleine groepen en voor de bijzondere kampen hanteren we een maximum van negen kinderen per groep.

Als je nog niet eerder bij ons bent geweest vinden we het fijn als je voor het ponykamp een keer met je (pleeg) ouders/ verzorgers bij ons langs komt om kennis te maken. We kunnen jou dan ook het terrein, de pony's en jullie slaapplaats laten zien.

kampnummer kalenderweek periode prijs

 

Datum volgt nog.

 

          

€310,00

 

 


Algemene voorwaarden ponykampen

1 Overeenkomst

Door invullen en opsturen van het ‘inschrijfformulier deelname’ wordt tijdelijk een plaats gereserveerd. Na betaling is de reservering pas definitief en kan er aanspraak worden gemaakt op de gereserveerde plaats. Door aanvinken van 'akkoord met de voorwaarden' van het deelnameformulier bevestigt de ouder/verzorger (tevens wettig vertegenwoordiger) van het kind deze algemene voorwaarden te accepteren.

2 De pony

In principe heeft het kind de mogelijkheid zelf een pony te kiezen. Indien de leiding vindt dat een bepaalde pony niet bij het kind past vindt overleg plaats. Indien er meerdere deelnemers een bepaalde pony kiezen wordt er geloot. In alle voorkomende gevallen beslist de eigenaar.

De ouder/verzorger en het kind zijn zich bewust dat het kind met een dier om gaat en beseft dat het dier onverwachte bewegingen kan maken waardoor gevaarlijke situaties kunnen ontstaan.

3 Aanvang en einde

Op de eerste dag van het ponykamp wordt uw kind tussen 09.45 en 10.15 uur verwacht op onze boerderij. Op de laatste dag verwachten wij u tussen 19.00 en 19.15 uur op ons bedrijf voor de afsluiting en is er de mogelijkehid om even na te praten. Om 20.00 uur is het ponykamp afgelopen en kunt u uw kind mee naar huis nemen.

4 Aansprakelijkheid

Eigenaar aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor verlies, diefstal en/of schade aan eigendommen of letsel. Betreding van ons terrein en gebruik van onze eigendommen gebeurt op eigen risico.

5 Verzekering

Als er door schuld of onachtzaamheid van het kind schade of vermissing is ontstaan aan de eigendommen van eigenaar of derden wordt de wettige vertegenwoordiger van het kind aansprakelijk gesteld. Een WA-verzekering is daarom verplicht.

6 Annulering

Annulering na inschrijving en betaling is alleen mogelijk op grond van medische indicatie of een sterfgeval in de nabije familiekring en onder de volgende voorwaarden:

- tot 8 weken voor aanvang tegen 25 % van de deelnamesom;

- tot 4 weken voor aanvang tegen 50% van de deelnamesom;

- tot 2 weken voor aanvang tegen 75% van de deelnamesom;

- op de dag van aanvang tegen 100% van de deelnamesom.

Bij annulering wordt er altijd € 20 administratiekosten in rekening gebracht.

In geval van overmacht heeft de eigenaar het recht het ponykamp te annuleren. In dat geval zal restitutie van de volledige deelnamesom plaatsvinden. Verdere schadevergoeding is niet mogelijk.

7 Hulp en bijstand

De eigenaar zal hulp en bijstand bieden bij calamiteiten, ziekte of anderszins om schade en ongemak zoveel mogelijk te beperken. Indien de oorzaak aan het kind is toe te rekenen worden de kosten in rekening gebracht.