Er op uit met huifkar en fjordenpaard

meerdaagse   |   basiscursus   |   kosten dagtocht   |   kosten meerdaagse   | algemene voorwaarden   |

Heeft u even genoeg van de drukke stad? Wilt u er gewoon even uit? Bij ons kan dat! Voor een dag of meerdere dagen met een huifkar de natuur in. Even helemaal tot rust komen, maar tegelijk ook lekker sportief het bos in! De natuur in Markelo is van een uniek soort, rustige zandpaadjes langs prachtige vergezichten afgewisseld door heuvels en bos. Met uw routekaart bepaalt u waar u heen wilt. Een rustige boerencamping? Of juist een gezellig drukke camping? Alles kan!
Terwijl u heerlijk van de natuur geniet trekt het fjordenpaard de huifkar dapper vooruit! Binnen de kortste tijd bent u 'verliefd' op een van onze fjorden.

Kijk voor een leuke route op http://www.ruiterenenmennen.nl/Meerdaagse huifkartochten

Lekker erop uit met de huifkar. Elk moment genieten van de rust en natuur. Het hoeft natuurlijk niet bij een dag te blijven! Tijdens een vakantie van 2 tot 14 dagen verkent u alle hoekjes van onze mooie omgeving. We vinden het belangrijk dat u veilig op weg gaat met huifkar en paard. We verhuren alleen aan mensen met aantoonbare men-ervaring. Indien u die niet heeft organiseren we voor onervaren menners  een basiscursus van 1 dag. Ons motto: veiligheid boven alles (u krijgt wel een levend dier mee)!
U krijgt een informatiemap en een routekaart mee als u op vakantie gaat, zodat u overal heen kunt. De huifkar is compleet uitgerust voor zes personen: een campingtafel, een kooktoestel, pannen, borden, etc. Krachtvoer voor de pony krijgt u ook mee.


U kunt overnachten bij de aangegeven boerderijcampings en luxe campings. Met drie personen kunt u in de huifkar slapen. Bent u met meer personen dan kunt u een 3-persoons koepeltent huren of zelf meenemen. Dit geldt ook voor  de slaapmatrasjes. Overige spullen om te slapen zoals slaapzak en kussen moet u zelf  meenemen. De pony gaat 's nachts in de wei bij de camping om lekker te grazen. Uw hond mag ook mee en we stellen als eis dat er minimaal 2 volwassenen mee gaan op uw tocht. Dit i.v.m. het veilig in- en uitspannen en het veilig oversteken met de huifkar. Als u met één huifkar op pad gaat is het niet noodzakelijk vooraf campings te reserveren. Op de dag van vertrek geven wij u graag advies over de meest geschikte camping en route. Gaat u met meerdere huifkarren op pad dan is het aan te bevelen vooraf de campings van uw keuze te reserveren. Ook dan adviseren wij u graag over de te volgen route.
U kunt vanaf ongeveer 1 april tot 1 november een huifkar huren, mits de buitentemperatuur hoger is dan 15 °C.


Basiscursus pony en huifkar

In een ééndaagse basiscursus leert u alles over de pony en de huifkar. Alles wat u straks tijdens uw vakantie moet weten. Een leuke en leerzame voorbereiding op uw vakantie. Ook uw kinderen mogen mee, zodat zij alvast de pony en de huifkar leren kennen. Eigenlijk begint uw vakantie al tijdens deze cursus! Deze begint om 10.00 uur en duurt tot ca.16.00 uur. Het is voornamelijk praktijk waarin u onder andere het volgende leert:

 • Het verzorgen van de pony
 • Het gedrag van de pony en hoe u daar op moet reageren.
 • Het in- en uitspannen van de pony
 • Stoppen onderweg
 • Het mennen van de pony

Data basiscursus 2021: 17 april, 29 mei en 26 juni. (Uiteraard onder voorbehoud en in afwachting van de corona-maatregelen op dat moment) 

Zonder het volgen van deze cursus of aantoonbare men-ervaring verhuren we geen huifkar met pony zonder koetsier.

Wilt u een meerdaagse huifkar en/of cursus boeken? Vul dan het boekingsformulier in via deze link. Nadat wij uw boekingsformulier hebben ontvangen, ontvangt u van ons per e-mail een factuur met bevestiging van de reservering. De reservering is definitief als de betaling is ontvangen. Bij de factuur ontvangt u een boekje met de handleiding, hierin staan ook de campings waar u kunt overnachten vermeldt. Wij raden u aan dit voor de cursus en/of voor vertrek goed door te lezen. Wilt u de handleiding liever per post ontvangen, laat het ons dan even weten. 
Mocht u nog vragen hebben belt of mailt u ons gerust. ​​​​
 


Dagtochten

Iets te vieren of romantisch met z'n tweetjes op pad. Dan kan met een huifkartocht vanaf een uur of zelfs de hele dag. Als u aantoonbare men-ervaring heeft kunt u zelf met de huifkar op pad. U krijgt van ons een kaart mee met diverse routes van verschillende lengtes.
Als u geen ervaring heeft brengt 1 van onze koetsiers u langs de mooiste plekjes in onze omgeving.

U mag zelf eten en drinken mee nemen. Maar ook een compleet verzorgde picknickmand behoort tot de mogelijkheden.

Kosten dagtochten

 • Kosten dagtochten met koetsier € 7,-- per persoon per uur, kinderen t/m 3 jaar gratis, eerste uur min. € 77,--. De prijzen zijn berekend op vertrek van en aankomst bij Het Lamoen. Voor het ophalen en brengen naar een andere locatie graag even contact opnemen.
 • Kosten dagtochten zonder koetsier (enkelspan, max. 5 volwassenen) € 46,-- voor de eerste 2 uur.
 • Verlenging: € 18,-- per uur.

Voor dagtochten kunt u bij ons contant betalen of pinnen. 


Kosten meerdaagse tocht * ( exclusief overnachtingskosten van de camping)

 

    Duur huurperiode

1 dag € 92,-- per huifkar, max. 5 p.
2 dagen, 1 overnachting € 183,--  
3 dagen, 2 overnachtingen € 237,--  
4 dagen, 3 overnachtingen € 291,--  
5 dagen, 4 overnachtingen € 345,--  
6 dagen, 5 overnachtingen € 399,--  
Verlenging**               € 54,-- per dag per huifkar
Extra pony                   € 38,-- per dag

    Basiscursus

Basiscursus volwassenen € 51,50 per pers. ouder dan 18
Basiscursus kinderen € 31,-- per pers. jonger dan 18

    Extra

Matrasjes**              € 2,50 per stuk per dag
Koepeltent**            € 15,00 per stuk (max. 3 pers.)

*   prijzen zijn excl. overnachtingsgeld op de campings etc.
** indien voorradig en mogelijk

Op de dag van vertrek wordt er een borg van €100,00 gevraagd.
U kunt dit bij ons pinnen of contant betalen. 


Algemene voorwaarden huikartochten

 • Overeenkomst.  Bij vertrek tekent huurder een huurovereenkomst. Door ondertekening geeft huurder tevens aan de instructie te hebben gevolgd en de inhoud van de reisvoorwaarden te accepteren.
 • Het Fjordenpaard.  De huurder verplicht zich het paard goed te behandelen en ziet er op toe dat tijdens de hele route niet harder (stapvoets) wordt gereden dan verantwoord is. Huurder is zich bewust dat het met een dier op reis gaat en beseft dat het dier onverwachte bewegingen kan maken.
 • Vertrek en aankomst bij 1-daagse huifkartocht. Op de dag van vertrek wordt u ruim voor het geplande vertrek op onze boerderij verwacht voor instructie. Wij verwachten u op de geplande tijd, maar in ieder geval voor 17.00 terug, i.v.m. het voeren van de pony’s. Overschrijden van de geplande tijd wordt verrekend.
 • Vertrek en aankomst bij meerdaagse huifkartocht. Op de dag van vertrek wordt u tussen  10.00 en 10.30 uur verwacht op onze boerderij voor instructie. Op de dag van aankomst verwachten wij u voor 17.00 uur terug.
 • Aansprakelijkheid. Verhuurder aanvaardt geen aansprakelijkheid voor verlies, diefstal en/of schade aan uw eigen-dommen of letsel. U betreedt ons terrein en maakt gebruik van onze eigendommen op eigen risico.
 • Verzekering. Als er door schuld of onachtzaamheid van huurder of reisgenoten schade of vermissing is ontstaan aan de eigendommen van verhuurder of derden wordt huurder aansprakelijk gesteld. Het is raadzaam om een reisverzekering af te sluiten die schade aan gehuurde objecten dekt.
 • Annulering. Annulering is mogelijk onder de volgende voorwaarden:
  - kostenloos tot 10 weken voor het vertrek;
  - tot 8 weken voor het vertrek tegen € 30,-- kosten;
  - tot 4 weken voor het vertrek tegen 50% van de reissom;
  - tot 2 weken voor het vertrek tegen 75% van de reissom;
  - op of na de dag van vertrek tegen 100% van de reissom.
 • Overmacht.  In geval van overmacht heeft de verhuurder het recht de reis te annuleren. In dat geval zal restitutie van de volledige reissom plaatsvinden. Verdere schadevergoeding is niet mogelijk.
 • Schoonmaken. Er is veel zorg besteed om paard, wagen en inventaris in goede staat voor u gereed te hebben. Huurder is verantwoordelijk voor het schoon terugbrengen van paard, wagen en inventaris. Desgewenst kan verhuurder deze taak overnemen tegen € 30,-- schoonmaakkosten.
 • Milieu. U draagt uw steentje bij aan de instandhouding van onze prachtige natuur door het afval achter te laten in de daarvoor bestemde afvalbakken. Is deze niet aanwezig op de picknickplaats neemt u dan uw afval mee naar de volgende stop. De mest die het paard achterlaat ruimt u eveneens op.
 • Toegankelijkheid. Er zijn maar weinig plaatsen waar u niet mag komen met de huifwagen. De percelen van staatsbosbeheer die afgesloten met een slagboom mogen niet betreden worden. Vanzelfzprekend ook geen doodlopende wegen inrijden.
 • Verkeer. Een huifkar wordt wettelijk aangemerkt als ‘langzaam verkeer’. Houdt u zich aan deze verkeersregels- en borden. Bekeuringen zijn voor rekening van de huurder. Minderjarigen mogen niet alleen op de bok zitten en mogen niet mennen.
 • Hulp en bijstand. Verhuurder zal hulp en bijstand te bieden bij calamiteiten of anderszins om schade en ongemak zoveel mogelijk te beperken. Indien de oorzaak aan de huurder is toe te rekenen worden de kosten in rekening gebracht.
 • Verantwoording. Bij in gebreke blijven van de huurder of het niet opvolgen van onze aanwijzingen heeft verhuurder het recht de huifkartocht te onderbreken of te beëindigen. In dat geval is restitutie van de gehele of gedeeltelijke reissom niet mogelijk