Gezellig naar de ponyrijlessen

ponyclub   |   ponyrijlessen   |   ponyverhuur |   kosten   |

Pony rijden op Het Lamoen is het tofste wat je kunt doen. Met plezier omgaan met onze dieren en andere kinderen en zo een fijne tijd hebben bij ons. De groep waarin je gaat rijden bestaat uit maximaal 8 kinderen. Je krijgt dus voldoende aandacht van de instructrice.


Ponyrijlessen

Onze pony's

Ben je in voor Sandra, een rustige lieve haflinger, of voel je meer voor snelle Nobel. We hebben altijd een pony die bij je past. Dat is belangrijk want samen met je pony ga je wat leren. Natuurlijk kies je ook een keer een andere pony, gewoon omdat het leuk is een andere pony te leren kennen of omdat een collega-ruiter dezelfde pony kiest.
Vanwege de grootte van onze pony's kunnen wij rijlessen aanbieden aan mensen tot 100 kg.

Hoe ga je beginnen

Als je nog nooit gereden hebt beginnen we rustig aan. Je moet aan de pony's wennen en de pony's ook aan jou! Daarom begin je samen met een collega-ruiter in een privé-les van een half uur. Je vaste instructrice begint met je van alles te leren over het verzorgen van de pony. Je leert hoe je het beste kunt borstelen en op welke manier je moet opzadelen. Kortom leren vertrouwen! Als je er aan toe bent mag je in een groepsles van een uur met andere kinderen gaan rijden.

En dan....?

En dan komt het grote moment. Je mag op de pony gaan zitten. De pony maken we vast aan een lange lijn zodat er niets kan gebeuren. Op deze veilige manier ga je goed in evenwicht leren zitten en krijg je vertrouwen in de pony. Als je goed kunt zitten ga je leren draven, galopperen, dressuur rijden met en zonder zadel en natuurlijk springen over de hindernissen. Ook gaan we veel naar het bos. Lekker in de buitenlucht rijden en genieten van de mooie natuur.
Als je al kunt rijden moet je weten dat je nooit uitgeleerd raakt! Pony rijden is een steeds verdergaande ontdekking van je eigen mogelijkheden en die van de pony.

Het gaat om het gevoel!

Goed rijden is voor het grootste deel gevoel. Het is daarom belangrijk dat je de pony leert aanvoelen en dat de pony vertrouwen krijgt in jou. Dit bereik je door heel veel samen met de pony op te trekken. Zorg ervoor dat je minstens een half uur voor de les aanwezig bent zodat je voldoende tijd hebt om je pony te poetsen en op te zadelen voor de les.

Is dat alles?

Nee, gelukkig niet. Ieder jaar organiseren we een toffe dag met wedstrijden en spelletjes. In de schoolvakanties kun je mee doen met extra activiteiten zoals buitenritten, balansles, grondoefeningen of en workshop. Of je kunt je ouders opgeven voor een ouderles, leren zij ook wat je zoal bij ons doet.
En natuurlijk mag je ook komen als je geen les hebt om te helpen of lekker te zitten kletsen in ' het proathoes'. Je mag stallen opstrooien, uitmesten, hooi of brokken voeren, borstelen enz. Natuurlijk worden ook de andere dieren niet vergeten zoals de geiten,cavia's, konijnen, kippen, duiven honden en de katten. Kortom net een kinderboerderij en er is genoeg te doen.

Waar moet je nog meer aan denken?

Om te beginnen met rijden heb je nog geen rijlaarzen nodig. Regenlaarzen of hoge schoenen gaat ook. Let er wel op dat ze een klein hakje hebben! Een rijbroek, legging of trainingsbroek zit het prettigst. Een zweepje heb je niet nodig. Je rijdt altijd met een veiligheidscap. De eerste 3 maanden kun je er één van ons lenen.


Kosten

2020 kinderen volwassenen
vanaf 20 jaar
Abonnement voor wekelijks 1x 1 uur les
(met automatische incasso)
€ 72,--/2 mnd € 87,75/2 mnd
10 rittenkaart (10 x 1 uur les)
één jaar geldig
€ 96,50 € 117,--
Losse pony rijles (in de groep) € 13,50 € 16,50
Half uur privéles € 21,50 € 32,--
Ponyverhuur zonder begeleiding
(alleen met een geldig ruiterbewijs)
€ 16,50 (1 uur)
Ponyverhuur met begeleiding € 21,50 (1 uur)


Alle gekochte kaarten zijn persoonsgebonden, dus niet overdraagbaar aan derden. Extra informatie over rittenkaarten kinderen en volwassenen:
Een 10-rittenkaart is 1 jaar geldig. Als u / uw kind niet kan en u tijdig (minimaal 24 uur voor de les begint) afmeldt blijft het lesgeld tegoed staan. De leskaart blijft op de manege. U krijgt een factuur per e-mail voor elke nieuwe leskaart voor de lessen van de komende periode. Op de factuur staat ook de datum van de laatste geplande les van de oude leskaart.

Extra informatie over automatisch incasso:
Het voordeel van deze betaalwijze is dat met automatische incasso de lessen iets goedkoper zijn en u er zelf niet meer aan hoeft te denken om op tijd te betalen.
Wat u moet doen is het bijgevoegde machtigingsformulier invullen en inleveren bij Jannette.
De incasso vindt plaats om de twee maanden en wel op de 25e van de maanden januari, maart, mei, juli, september, november. De incasso op 25 januari is voor lessen in  de maanden januari en februari, de incasso op 25 maart voor de maanden maart en april…..enz.
Over een heel jaar worden er voor 48 lessen lesgeld geïncasseerd.
Dit heeft te maken met de zomervakantie. In de zomervakantie zijn er 7/8 weken ponykamp. In deze periode kan er alleen op zaterdag worden gereden. We zijn er vanuit gegaan dat u / uw kind ongeveer 4 weken niet komt rijden in de vakantie.
Wilt U / uw kind alle 7/8 weken rijden in de zomervakantie dan kan dat. Dan hebt u het voordeel dat u 3/4 lessen gratis krijgt. Lessen die u / uw kind gemist heeft in de zomerperiode ( juli en augustus) kunnen niet ingehaald worden. Bij de eerste incasso zal het geïncasseerde bedrag meestal een ander bedrag zijn. Dit komt omdat het begin van de lessen niet gelijk loopt met de periode van de automatisch incasso.

En verder:
Wanneer het te slecht weer is om te rijden zorgen we voor een theorie les of de les wordt verschoven naar een ander tijdstip ( bv. in een schoolvakantie). Hierover wordt u minimaal 1 uur voor aanvang van de les gebeld.
Wanneer u/ uw kind niet kan, wilt u dit dan op tijd e-mailen of doorgeven via app (06-54314554)? Minimaal 24 uur van te voren. Dan heeft uw kind de mogelijkheid om de les binnen 6 weken in te halen.
Bij langdurige ziekte is er altijd een mogelijkheid om overleg te voeren om tot een passende oplossing te komen.
Wanneer uw kind wil stoppen met lessen moet er minimaal 1 maand voor de betalingsdatum opgezegd worden.

We sturen voor elke schoolvakantie, 5 a 6 keer per jaar, een nieuwsbrief per e-mail. Hierin staat belangrijke informatie over de rijlessen op nationale feestdagen en extra activiteiten. Zorg dat wij een goed e-mailadres van u hebben als u of uw kind bij ons op rijles zit. De nieuwsbrieven zijn ook te vinden op de website.


Ponyverhuur

Zelf of met begeleiding een bosrit maken in onze prachtige omgeving? Dat kan! U kunt bij ons een pony huren voor een rit van een uur of langer. Heeft u een geldig ruiterbewijs en kent u de weg dan kunt u zelf op pad. En anders hebben wij een begeleider die met jullie mee kan.

Wij kijken welke pony het beste bij u past. U gaat eerst uw pony poetsen en opzadelen, zodat jullie elkaar alvast een beetje leren kennen en vertrouwen. Dan gaan we op pad. Ons bedrijf is vlakbij het bos, langs een rustige weg met boerderijen en weilanden is het 5 tot 10 minuten stappen. 
In het bos vindt u en afwisseling van brede zandpaden en smalle weggetjes, bosgebied met een grote verscheidenheid aan boomsoorten, weilanden en ook een losloopgebied voor koeien. U komt zelfs het grootste aaneengesloten jeneverbessenbos van Europa tegen. Terwijl u op de rug van de pony zit geniet u van de prachtige natuur en de diverse vogelgeluiden, en als u gelukt heeft komt u misschien zelfs en ree tegen.    

Uiteraard gaat u goed met onze dieren om.